Петима депутати напускат БДЦ, парламентът остава с една група по-малко

Петима депутати напускат  БДЦ, парламентът остава с една група по-малко
A A+ A++ A

Депутатите от Народен съюз - част от парламентарната група на БДЦ депозираха заявленията си за напускане на пред ръководството на групата.

Светлин Танчев, Георги Ковачев, Борислав Иглев, Румен Йончев и Явор Хайтов депозираха заявленията си за напускане на парламентарната група на БДЦ пред ръководството на групата.

Причина за оттеглянето е отказ в името на парламентарната група да фигурира и Народен съюз, коалиция, която включва пет от партиите, които се явиха заедно на парламентарните избори за 43-то НС.

Депутатите от Народен съюз намират за редно политическите различия в групата да бъдат ясно дефинирани около трите основни политически представителства БДЦ – ББЦ и Народен съюз.

"Въпреки че имаме обща отговорност пред избирателите, от която не бягаме, длъжни сме да зявим ясно различията между нас и колегите ни свързани, най-вече с промените в енергийните закони, безрезервната подкрепа към управляващите, която госпожа Ковачка и нейните депутати демонстрираха, възгледите ни за съдебната реформа и по ред други проблеми. Припомняме, че когато бяхме заедно на изборите, по никакъв начин не се ангажирахме с подкрепата за правителство на ГЕРБ. Ние не искаме след всяко гласуване да се разграничаваме от колегите си и смятаме за по-честно и спрямо избирателите и спрямо колегите-депутати всички да знаят, че съществуват две групи - тази на госпожа Ковачка и тази на Народен съюз", коментираха депутатите.

#Народен съюз #БДЦ #Светлин Танчев #Георги Ковачев #Борислав Иглев #Румен Йончев #Явор Хайтов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници