Кабинетът приема плана за 7 реактор в АЕЦ „Козлодуй" в сряда

Кабинетът приема плана за 7 реактор в АЕЦ „Козлодуй" в сряда
Очаква се решението за 7 реактор да бъде одобрено, както обяви министър-председателят Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

На редовното правителствено заседание Министерският съвет ще гласува решението за строеж на 7-ми реактор на АЕЦ „Козлодуй".

Очаква се то да бъде одобрено, както обяви министър-председателят Бойко Борисов.

Кабинетът ще приеме и плана за действие във връзка с подготовката за проверка от екип на Международната агенция по атомна енергия (МААЕ) за оценка на експлоатационната безопасност на 5 и 6 блокове на АЕЦ „Козлодуй".

В периода 26 ноември - 13 декември 2012 г., комисия от експерти на МААЕ ще извърши пълна оценка на 5 и 6 блокове на АЕЦ Козлодуй.

Министрите ще разгледат и доклад относно присъединяването на България към Глобалната инициатива за партньорство за открито управление и одобряване на план за действие във връзка с присъединяването.

Министерски съвет ще приеме внесения от министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов отчет за изпълнение на Националния план за действие за насърчаване на равнопоставеността на жените и мъжете за 2011 година.

Правителството ще одобри и бюджетната прогноза за периода 2013-2015 г. Разходните тавани за периода 2013-2015 г. са разчетени без да се променя основният ангажимент на правителството за дългосрочна устойчивост и предсказуемост на данъчно-осигурителната политика.

Общите цели на фискалната политика за следващия тригодишен период са за дефицит в размер на 1,3% от БВП за 2013 г., 0,5% за 2014 г. и балансирана бюджетна позиция за 2015 г.

#Министерски съвет #АЕЦ „Козлодуй" #МААЕ #бюджет #дефицит

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници