Нов антиимигрантски сайт, този път в Белгия

Нов антиимигрантски сайт, този път в Белгия
През 2010 г. лидерът на „Влаамс беланг“ Филип Девинтер участва в протест на организацията „Градове срещу ислямизацията“ пред американското посолство в Белгия срещу построяването на джамия на мястото на Световния търговски център в Ню Йорк. Снимка: ЕПА/БГН
A A+ A++ A

Белгийската крайнодясна партия „Влаамс беланг“ („Фламандски интерес“) откри уебсайт, на който да се подават сигнали за престъпления, извършвани от нелегални имигранти.

Сайтът meldpuntillegaliteit.be е аналогичен на разкритата в началото на годината страница от холандската Партия на свободата, където се събират сигнали срещу граждани от Централна и Източна Европа.

Страницата на „Фламандски интерес“ ще приема анонимни сигнали за измами със социални осигуровки, работа на черно или по-сериозни престъпления, съобщи „Медиапул“, позовавайки се на АФП.

Лидерът на „Влаамс Беланг“ Филип Девинтер посочи, че сайтът се създава заради десетките хиляди нелегални имигранти в белгийските градове и проблемите, които произтичат от тях.

Сигналите, получени на сайта, ще бъдат предавани на полицията.

Според директора на белгийския Център за борба с расизма Жозеф де Вит мерките, предприети от Филип Девинтер, наподобяват тези на нацистите от 30-те години.

„Това е абсолютно незаконно и г-н Девинтер го знае. Той търси само сензацията и провокацията“, смята Жозеф де Вит.

#нелегални имигранти #Белгия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници