Сините гласуват против вота на недоверие на БСП и „Атака“

Сините гласуват против вота на недоверие на БСП и „Атака“
„Ако е имало кауза, за която сме били последователни, това е позицията ни срещу строителството на АЕЦ „Белене“, категоричен беше лидерът на СДС и съпредседател на „Синята коалиция“ Мартин Димитров. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Синята коалиция“ няма да подкрепи вота на недоверие срещу кабинета „Борисов“ заради отказа от АЕЦ „Белене“, който внесоха депутати от БСП и „Атака“.

„Ако е имало кауза, за която сме били последователни, това е позицията ни срещу строителството на АЕЦ „Белене“, категоричен беше лидерът на СДС и съпредседател на „Синята коалиция“ Мартин Димитров след заседанието на парламентарната група в парламента, предаде БГНЕС.

От „Синята коалиция“ ще настояват до края на месец май Министерството на финансите и Министерството на икономиката, енергетиката и туризма да направят пълен одит на проекта АЕЦ „Белене“ заради допуснатите нарушения там.

Сините отчитат като „много сериозна грешка“ това, че ГЕРБ не са потърсили отговорност за пропилените средства и допуснатите злоупотреби по проекта.

Съпредседателят на „Синята коалиция“ Иван Костов припомни, че със 120 срещу 42 гласа Народното събрание гласува за отказ от проекта АЕЦ „Белене“.

„БСП и „Атака“ искат вот на недоверие срещу всички нас, които се обявихме срещу проекта. Според тях този вот на недоверие трябва да ни накара да преосмислим своето решение, а това е нелепо“, коментира лидерът на ДСБ Иван Костов.

Коалиционните партньори в рамките на „Синята коалиция“ – партия „Обединени земеделци“, Българската социалдемократическа партия и Радикалдемократическата партия, също подкрепят решението на лидерите Иван Костов и Мартин Димитров.

#Мартин Димитров #ДСБ #Иван Костов #СДС #„Атака“ #БСП #АЕЦ „Белене“ #„Синята коалиция“ #вот на недоверие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници