Руската икономика е достигнала дъното, сочи доклад

Руската икономика е достигнала дъното, сочи доклад
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Руската икономика е достигнала дъното, след като  възстановяването й беше отложено няколко пъти. Прогнозата за растеж на БВП през 2016 г. може да бъде преразгледана. Това се казва в доклада на Центъра за Макроикономически изследвания към Алфа банка, цитиран от РИА Новости.

"Продължаващата доларизация на депозитите показва слабо ниво на доверие във възстановяването на икономиката. В същото време, настроенията в икономиката остават предпазливи, което може да забави възстановяването на растежа от дъното, където икономиката изглежда е достигнала", се казва в доклада на банката.

Според икономисти, независимо от факта, че ръстът на корпоративните кредити продължава през юни за втори пореден месец, все повече хора предпочитат долари за депозитите си. В същото време се увеличава достъпът на банките до финансиране от Централната банка.

"От 20 млрд. долара отлив на капитал само 6 млрд. долара са отишли за погашение на външния дълг. Това показва ниско ниво на доверие в рублата", се казва още в доклада.

#Русия #долар #рубла #възстановяване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници