Неуспешен ден за българските клубове в Лига Европа

Неуспешен ден за българските клубове в Лига Европа
Официален сайт на Берое
A A+ A++ A

Берое допусна нелепо домакинско поражение с 0:1 от датския Брьондби, след като инкасира гол след статично положение в 85-ата минута и до голяма степен компрометира шансовете си да прескочи втория квалификационен кръг на Лига Европа.

На Градския стадион в Стара Загора гостите от Дания имаха физическо, териториално превъзходство и преимущество във владението на топката, като успяха да нарушат нулевото равенство в самия край на срещата.

След центриране в наказателното поле на "заралии" от фаул Георги Божилов увисна на втора греда и бе надскочен от Мартин Албрехтсен, който с глава осигури ценен аванс за Брьондби – 0:1.

Подробности и видео от неуспешното домакинство на "заралии" вижте в Sporta.bg

Черно море по крайно наивен начин пропусна да победи Динамо (Минск) и се задоволи с равенство 1:1 при домакинството си на беларуския отбор на стадион "Лудогорец Арена" в Разград.

Стадионът на българския шампион отново не можа да донесе късмет на роден клуб в Европа, след като на същото съоръжение по-рано през седмицата "орлите" изненадващо отстъпиха с 0:1 на Милсами в квалификациите на Шампионска лига.

Сега Черно море изнесе далеч по-добър мач и имаше повече положения от съперника си, но остана единствено с гола на Матия Курьор в 11-ата минута. Пропуски на Курьор, Симеон Райков и Вилиян Бижев не позволиха на "моряците" да увеличат аванса си, а в 72-та минута след центриране от корнер капитанът Сергей Политевич с глава се разписа за крайното 1:1.

Вижте видео и подробности за мача в Sporta.bg

#Берое #Черно море #Лига Европа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници