Ученици и студенти ще гласуват за кмет само по родните си места

Ученици и студенти ще гласуват за кмет само по родните си места
A A+ A++ A

На предстоящите местни избори учениците и студентите ще  могат да гласуват само в родните си места, а не там, където
учат, каза днес във Варна зам.-председателят на ЦИК Мария  Мусорлиева. Младежите ще бъдат освободени три дни  от занятия, за да успеят да се приберат и да се върнат.

Освен  това те няма да имат право да гласуват с книжките си, а само по общия ред, с личните си карти.

Мусорлиева посочи, че вече е разпратено съобщение до областните администрации в страната да проверят състоянието на  техниката, която се ползва при провеждането на изборите и да  кажат в най-кратки срокове от какво имат нужда. По думите й  избирателните списъци ще бъдат изкарани 40 дни преди вота. Тя  допълни, че заседанията на общинските избирателни комисии няма  да се излъчват онлайн, но вече им е разпоредено да подготвят  интернет страниците си и да ги поддържат, като качват  необходимата информация максимално бързо.

Във Варна Мусорлиева и колегите й от ЦИК участваха в среща с експерти от общини и областната администрация. Разговорът е  част от националната разяснителна кампания на комисията.

Мусорлиева посочи, че провеждането на настоящите срещи по места  не изключва обученията на членовете на СИК и ОИК, които ще се  проведат по-късно.

#местни избори #Мария Мусорлиева #ЦИК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници