Раят на турската кухня отвори врати в София

Раят на турската кухня отвори врати в София
A A+ A++ A

Само преди дни в столицата отвори врати истински Рай за почитателите на автентичната турска кухня. "Конак" е името на единствения по рода си ресторант, който предлага открита кухня - всички вкусотии от менюто се приготвят като шоу пред клиентите. За това гарантират и двамата готвачи - единият е от Иран, а другият от турската част на Кипър.

Закътаните сепарета с ръчно изработели лампи предразполагат към отмора и приятна раздумка, а през лятото голямата градина с фонтан предлага жадувана прохлада.

Менюто обаче е гвоздеят на вечерта - скарата и уникалният турски кебап са достатъчни, за да привлекат всеки любител на вкусните ястия. Още повече, че към тях се предлагат и четири вида салати, както и поне 15 вида мезета.

"Удобството на краткото меню и откритата кухня е в това, че всичко става много бързо и гостите не чакат", уточнява управителят на заведението Атанас Светлев.

Що се отнася до асортимента от изкушения - те започват от специалните турски напитки, които не са предлагани досега в България, както и бира, узо, уиски, водка или ром и коняк. 

Ресторант "Конак" има и друго предимство - намира се на метри от парк-хотел "Москва", на улица "Акад. Методи Попов" 26, в квартал "Изток" и лесно може да стане любимо място на гастрономите.

Обедното меню предлага разнообразие от три вида готвени турски ястия, както и четири вида супи. Вратите са широко отворени от 11 часа на обяд до полунощ. 

#ресторант

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници