Раят на турската кухня отвори врати в София
Само преди дни в столицата отвори врати истински Рай за почитателите на автентичната турска кухня. "Конак" е името на единствения по рода си ресторант, който предлага открита кухня - всички вкусотии от менюто се приготвят като шоу пред клиентите. За това гарантират и двамата готвачи - единият е от Иран, а другият от турската част на Кипър.
Закътаните сепарета с ръчно изработели лампи предразполагат към отмора и приятна раздумка, а през лятото голямата градина с фонтан предлага жадувана прохлада.
Менюто обаче е гвоздеят на вечерта - скарата и уникалният турски кебап са достатъчни, за да привлекат всеки любител на вкусните ястия. Още повече, че към тях се предлагат и четири вида салати, както и поне 15 вида мезета.
"Удобството на краткото меню и откритата кухня е в това, че всичко става много бързо и гостите не чакат", уточнява управителят на заведението Атанас Светлев.
Що се отнася до асортимента от изкушения - те започват от специалните турски напитки, които не са предлагани досега в България, както и бира, узо, уиски, водка или ром и коняк.
Ресторант "Конак" има и друго предимство - намира се на метри от парк-хотел "Москва", на улица "Акад. Методи Попов" 26, в квартал "Изток" и лесно може да стане любимо място на гастрономите.
Обедното меню предлага разнообразие от три вида готвени турски ястия, както и четири вида супи. Вратите са широко отворени от 11 часа на обяд до полунощ.
Още по темата:
- » ГЕРБ и ДПС няма да подкрепят връщане на 20% ДДС за ресторантьори и хотелиери
- » Колко струва един стек във виенски ресторант?
- » Нападатели с противогази ограбиха ресторант в центъра на София, има пострадали