Френски министър: Не спирам да се учудвам на цинизма на гръцкото правителство

Френски министър: Не спирам да се учудвам на цинизма на гръцкото правителство
Еманюел Макрон
A A+ A++ A

Великобритания е готова за всякакъв резултат от референдума в Гърция, заяви пред Би Би Си финансовият министър Джордж Озбърн.

"Британия е готова за каквото и да решение на Гърция. Ние разработихме планове за всички възможни резултати", отбеляза Озбърн.

По думите му "създалата се ситуация в Гърция влияе върху цялата европейска икономика", което на свой ред "се отразява и на Великобритания". "Именно затова трябва да поддържаме реда в своя дом: да постигнем профицит в бюджета, да погасим нашите дългове и да сме по-добре подготвени към предизвикателствата, пред които ни изправя света ", подчерта министърът.

"Мисля, че във Великобритания и в други страни от Европа хората съчувстват на гръцкия народ, който преживя толкова тежки моменти. Това не е негова вина. Това е вина на едни твърде ужасни правителства, които са управлявали страната в миналото. Ние искаме Гърция да бъде процъфтяваща и успешна. Но в крайна сметка, ако вие използване единна валута, има правила, които трябва да спазвате ", добави британският министър на финансите.

По-рано днес френският министър на икономиката Еманюел Макрон каза, че независимо от резултата на референдума преговорите между Атина и кредиторите трябва да продължат. Той обаче остро разкритикува позицията на гръцкото правителство.

"Не спирам да се учудвам на цинизма на гръцкото правителство, което изнесе на референдума крайно тенденциозен въпрос, на неговия популизъм, защото е налице опит да се убеди общественото мнение, че всички проблеми на Гърция може да се разрешават с излизане от еврозоната", заяви Макрон. Той смята, че от резултатите от референдума ще зависи не само съдбата на Гърция, но и "на цялата зона на еврото".

#Гърция #референдум #Еманюел Макрон #Джордж Озбърн

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници