Уго Чавес: Исусе, нека нося сто кръста, но да се излекувам!

Уго Чавес: Исусе, нека нося сто кръста, но да се излекувам!
Сълзите по лицето му, които видя цяла Венецуела, са прецедент, тъй като до момента Чавес демонстрираше непоправим оптимизъм, че ще се излекува от коварната болест. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Президентът на Венецуела Уго Чавес съобщи, че отново заминава в Куба за трети курс радиотерапия заради диагностицирания му миналата година тумор.

„В събота вечерта отново се връщам в Хавана, за да продължа битката за здравето и живота си," каза Чавес в изявление по телефона пред официалната венецуелска телевизия, цитирана от АФП и БГНЕС.

По време на католическа литургия на Разпети петък, предавана пряко по държавната венецуелска телевизия, той се обърна към Бог с молба да му даде още живот, за да може да реализира плановете си за благоденствието на страната.

„Господи, дай ми живот! Исусе, дай ми своя трънен венец, кръвта ми да потече, дай ми сто кръста, за да ги нося, но само ми дай живот, защото имам да сторя още толкова много неща за благото на моите народ и родина!," издекламира прочувствено Чавес със сълзи на очи по време на литургията.

Сълзите по лицето му, които видя цяла Венецуела, са прецедент, тъй като до момента Чавес демонстрираше непоправим оптимизъм, че ще се излекува от коварната болест.

След края на литургията венецуелският президент обясни пред журналисти, че се разчувствал, понеже държал родителите си за ръцете - нещо, което не му се било случвало от дете.

Венецуелската опозиция пък нарече сълзите на Уго Чавес и обръщението му към Бог „театър".

Президентът на Венецуела, който се определя като марксист-католик, се бори с рака вече година.

Тойстрада от лейомисаркома – извънредно рядко срещан тумор, който понякога достига 20 см в диаметър. Според някои онкоспециалсти му остават не повече от 6-7 месеца живот.

57-годишният Уго Чавес се върна преди три дни от Хавана след 3-седмичен курс по лъчетерапия.

Уго Чавес, който е на власт от 1999 г., е кандидат за нов шестгодишен мандат на президентските избори през октомври.

#Уго Чавес #президент на Венецуела #президент #рак #литургия #лъчетерапия #Куба #Хавана

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници