500 защитиха АЕЦ „Белене“, „за да живеят и работят в България“

500 защитиха АЕЦ „Белене“, „за да живеят и работят в България“
Ние смятаме, че едно правителство няма право да отменя междудържавен договор, заяви Красимир Тодоров от Инициативния комитет „Аз не се отказвам от АЕЦ „Белене", а ти". Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Около 500 души се включиха в протеста срещу отказа от проекта АЕЦ „Белене" на пътя София-Русе край плевенското село Българене.

Протестиращите издигат лозунги „Аз искам да живея и работя в България", „Ние сме за АЕЦ "Белене", „Искаме референдум за атомната електроцентрала".

Протестът е мирен, блокада на пътя няма, предава БНР. За около 2-3 минути протестиращите спират преминаващите автомобили и обясняват защо искат да продължи строителството на електроцентралата като раздават и листовки.

На пътя са предимно млади хора от общините Белене, Плевен, Свищов, Никопол, Гулянци, Павликени и Левски.

„Настояваме правителството да ревизира взетото решение, което е в пълен разрез с историята до момента и казвам, че това е парадокс в междудържавните отношения на две държави. Ние смятаме, че едно правителство няма право да отменя междудържавен договор," заяви Красимир Тодоров от Инициативния комитет „Аз не се отказвам от АЕЦ „Белене", а ти", който е и член на общинския съвет в Белене.

По думите му протестът е начин за изразяване на гражданска позиция.

Протестът се проведе между 14:00 и 16:00 часа при активно участие на полицията.

#АЕЦ „Белене" #протест #Красимир Тодоров #инициативен комитет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници