Рокадите в БСП трябва да покажат нова воля и стил в ръководството, смята Мерджанов

Рокадите в БСП трябва да покажат нова воля и стил в ръководството, смята Мерджанов
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Предприетите организационните промени трябва да покажат една нова воля и нов стил в ръководството на партията. Това коментира заместник-председателят на парламентарната група на "БСП лява България" Атанас Мерджанов в ефира на БНР по повод рокадите в Столетницата.

Вчера (28 юни) на Националния съвет на партията изненадващо от Изпълнителното бюро бяха изключени двама от секретарите – Кристиан Вигенин и Антон Кутев, близки до предишния лидер Сергей Станишев. Драгомир Стойнев запази заместникпредседателското си място.

По думите на Мерджанов Вигенин и Кутев не са освободени от политически отговорности, а зад освобождаването им стои едно по-общо виждане за повишаване доверието към БСП.

"Ние минаваме през доста чистилища. Вчерашната дискусия на Националния съвет беше изключително гореща. Не бяха спестени упреци, критики и самокритики. Ние като че ли сме единствената партия, която по подобен начин се стреми да решава своите проблеми. Хубаво е, че вчера тази дискусия стана в рамките на Националния съвет, а не през медиите", посочи още той.

Според Мерджанов важни неща от вчерашното заседание са и острата политическа декларация срещу разполагането на тежка американска бойна техника на територията на България и предизборната платформа за участие в местните избори.

"БСП е единствената партия, която поставя политиката преди номинациите. За нас това е сърцевината на участието на всеки един наш представител в местната власт", заяви Мерджанов.

Той каза още, че към момента БСП има утвърдени 49 кандидати за кметове, като до края на юли се очаква техният брой да е 150.

"Водим активни разговори с всеки един от потенциалните ни коалиционни партньори по места за търсене на общи възможности за явяване и действия", допълни социалистът.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници