Обезглавеният мъж във Франция е бил местен бизнесмен

Обезглавеният мъж във Франция е бил местен бизнесмен
Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Обезглавеният мъж, чийто труп бе открит изписан с арабски букви до фабрика край Лион, е бил местен бизнесмен. Той е бил управител на близката транспортна компания, съобщава АФП. Той е правел доставка в завода, когато атаката е започнала. Не е ясно обаче дали е бил обезглавен на местопрестъплението, или тялото и главата му са транспортирани.

Според полицейски източници на "Ройтерс" нападателите на фабриката са били двама мъже, които умишлено са се врязали с кола в газови контейнери във фабриката, за да предизвикат експлозия във фабриката в град Сент Кентан – Фалавие в северната част на област Изер, на 40 км. от Лион.

Единият от заподозрените – Ясин Сали, е бил арестуван, съобщи по-рано през деня министърът на вътрешните работи на Франция Бернар Казньов. Според него Сали не е имал криминално досие, но е бил наблюдаван в периода 2006 г. - 2008 г. заради подозрения в радикални дейности.

Към момента специален отряд на френската полиция извършва обиск в дома на Сали, където той е живял от шест месеца заедно със съпругата и трите си деца, съобщават френски медии.

Те допълват, че Сали е 35-годишен професионален шофьор от предградие на Лион, за което обаче още не е получена официална информация от властите. Полицията е задържала и съпругата на Сали, както и още един мъж, за който се твърди, че е бил видян на мястото на инцидента, но все още не е свързан с нападението.

Президентът на Франция Франсоа Оланд определи атаката като "терористичен атентат".

 

#Ясин Сали #Лион #Франция #атентат #Франсоа Оланд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници