Оланд: Това е терористична атака

Оланд: Това е терористична атака
A A+ A++ A

Френският президент Франсоа Оланд потвърди, че ислямисткото нападение в компанията „Еър продъктс“ в  департамента Изер е "терористична атака".

Мъжът, който е извършил нападението, е идентифициран, заяви Оланд. Той обаче съобщи, че в атентата е участвал втори човек, който все още не е задържан.

Френските медии обявиха по-рано, че кола, в която имало двама души, разбила портите на фабриката за газ в Югоизточна Франция. Мъж с ислямистко знаме в ръка е активирал няколко експлозии. Той е задържан, но отказва да даде показания.

Атентаторът, който нападна завода в Изер, може да е Ясин Салхи, заяви френският вътрешен министър Бернар Казньов, като уточни, че полицията изяснява самоличността на обезглавения човек.

„Прокуратурата за борба с тероризма е сезирана по случая, в момента изясняваме самоличността на престъпника. Подозираме, че извършителят е Ясим Салхи – той е бил в списък на радикализираните лица, който не е бил подновен през 2008 година. Той няма съдебно досие“, каза министърът.

Казньов е отбелязал пред Le Dauphiné, че Ясин Салхи не е пътувал до Сирия или Ирак. Въпреки това той е поддържал връзка със салафитско движение и е бил известен на контратерористичната служба. Салхи живее в Сен При, в района на град Лион.

Според министъра нападателят е бил неутрализиран от пожарникар.

#Франция #атентат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници