Говорител на ЦИК: Ако някъде има опит за изборен туризъм, виновен е кметът

Говорител на ЦИК: Ако някъде има опит за изборен туризъм, виновен е кметът
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Ако някъде има опит за изборен туризъм, виновен е кметът. Това заяви социологът и говорител на ЦИК Цветозар Томов по повод незаконните регистрации преди местните избори в ефира на Нова телевизия.

Той допълни още, че ако не искаме да търпим това явление, не трябва да гласуваме за въпросния човек и тогава той няма да е заинтересован да вкарва хора.

"Изборният туризъм може да бъде ефективен, ако ние сме безразлични към безобразията на кметовете. Няма нужда от законови промени. Законът за гражданска регистрация дава достатъчно възможности на общинските власти да контролира този процес. Той предвижда, че човекът, който иска настоящ адрес, трябва да покаже или документ за собственост, или наемен договор", посочи Томов

По думите му е важно да се говори за това и да се знае къде се случват роблемите, за да се настройва населението да си защитава правата.

"Ако има достатъчно обществен шум, тези, които се опитват по този начин да печелят избори, ще се скатаят, защото ще губят гласове, а няма да печелят”, на мнение е Томов.

 

#ЦИК #кмет #изборен туризъм

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници