БСП били против АЕЦ „Белене“ през 90-те

БСП били против АЕЦ „Белене“ през 90-те
През 90-те години депутати от БСП са съставили подписка срещу АЕЦ „Белене“, заяви съпредседателят на „Синята коалиция“ Мартин Димитров. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

През 90-те години депутати от БСП са съставили подписка срещу АЕЦ „Белене“, заяви съпредседателят на „Синята коалиция“ Мартин Димитров.

„Ще извадя доклада на БАН от 90-те години, в който ясно се казва, че по руските изисквания АЕЦ „Белене“ не отговаря на безопасността“, каза пред журналисти Димитров, цитиран от агенция „Фокус“.

„През 90-те години депутатите от БСП от Великотърновския регион правят обща подписка и казват: Проектът „Белене“ е опасен, икономически не е ефективен и трябва да бъде спрян“, обясни Димитров.

„Ще му занеса подписката на Станишев по време на вота на недоверие и ще го питам - как така БСП беше тогава на това мнение, искаше спиране на проекта, какво се промени, че сега да са на друго мнение?“, попита той.

Мартин Димитров каза още, че ще зададе тези два въпроса на лидера на БСП Сергей Станишев по време на дебатите за вота на недоверие.

#Сергей Станишев #Мартин Димитров #БСП #АЕЦ „Белене“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници