АМ „Тракия“ щяла да бъде готова предсрочно

АМ „Тракия“ щяла да бъде готова предсрочно
В четвъртък, 5 април, беше направена първата копка на Лот 4 от АМ „Струма“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова съобщи, че магистрала „Тракия“ ще бъде завършена предсрочно.

„Изпълнителят пое ангажимент да довършат предсрочно магистрала „Тракия“, но това няма да се отрази на качеството, защото „ще ги следим изключително строго“, каза Павлова пред ТВ7.

Тя допълни, че следващата седмица ще направи инспекция, за да е сигурно, че като се строи предсрочно, няма да е некачествено. Оптимистичният вариант за Лот 2 и Лот 3 на „Тракия“ е за 1 юли.

„Освен ленти ще режем и кабели“, каза още Павлова, която обясни приоритетите на правителството от гледна точка на строителството, и припомни, че в град с население над 10 хил. жители не трябва да има кабели по въздуха.

„Най-важното е, че дадохме старт на Лот 4 на изключително важния проект на магистрала „Струма“. Отсечката е Сандански–Кулата. Общо три от етапите са в процес на изграждане. След още едно лято ще се пътува до Солун по магистрала“, подчерта министър Павлова.

„Много гърци ни разпознаха вчера в Сандански, снимаха се с премиера. Искаме премиер като вас, казваха гърците. Това не беше изолиран случай“, отбеляза още министърът.

„Друг важен проект е четирилентовият път между Бургас и Слънчев бряг, за който сега започват тръжни процедури. Това лято ще е готов и пътният възел Бургас–Меден рудник“, добави тя.

#Лиляна Павлова #Павлова #министър на регионалното развитие и благоустройството #магистрала „Тракия"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници