АМ „Струма“ – една от най-екологичните магистрали в Европа

АМ „Струма“ – една от най-екологичните магистрали в Европа
Автомагистрала „Струма“ ще бъде една от най-екологичните в Европа, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова . Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Автомагистрала „Струма“ ще бъде една от най-екологичните в Европа, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова при откриването на строежа на ЛОТ 4 в четвъртък.

„Днес поставихме началото на строежа на част от най-екологичната магистрала в Европа“, каза Павлова, цитирана от агенция „Фокус“.

По думите на Павлова автомагистрала „Струма“ е важна не само за икономическото развитие, но и за запазването на най-красивата част от България – Кресненското дефиле.

„Макар ЛОТ 4 да е с дължина само 15 км, това е много важен участък. Има много съоръжения за опазване на околната среда, на всеки 200 метра ще има тунели за костенурки и други дребни животинки. Тази магистрала трябваше да бъде направена преди много време“, каза Павлова.

ЛОТ 2 на автомагистрала „Струма“, който е в близост до Благоевград, ще започне да се строи догодина по това време. Павлова бе категорична, че в следващите три години ще се изградят три ЛОТ-а от възловия транспортен коридор.

„ЛОТ 3 на автомагистрала „Струма“ е най-дълъг и най-сложен. До 2013 година проектът ще бъде готов и ще бъде избран изпълнител. Също така артерията е и много скъпа, строителството й ще отнеме 1 млрд. евро. Надявам се изграждането да започне пролетта на 2014 г.“, обясни министърът.

Според Павлова, освен за развитието на икономическото състояние на България, строителството на автомагистрала „Струма“ ще осигури заетост на голяма част от хората, живеещи в регионите, през които преминава трасето.

#министър на регионалното развитие и благоустройството #Павлова #Лиляна Павлова #ЛОТ 4 #„Струма“ #АМ „Струма“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници