Прокуратурата спря строежите на къмпинг "Юг"

Прокуратурата спря строежите на къмпинг "Юг"
A A+ A++ A

Окръжна прокуратура – Бургас спря строежите на къмпинг "Юг" след извършване на проверка. Разрешенията за строеж са издадени, без да е проведена процедура по оценка за съвместимост по Закона за биологичното разнообразие. При проверката е установено, че в района има сиви стабилизирани дюни.

От прокуратурата съобщиха, че е спряно изпълнението на инвестиционни проекти и издадените от главния архитект на община Царево разрешения за строеж на територията на къмпинг "Юг". Главният архитект бе издал разрешение за строеж на "Вилно селище" с 16 вили. На място е установено започнато строителство, като са изпълнени стоманобетонови основи и армирана бетонова настилка на две от сградите.

По инвестиционно предложение "Изграждане на хотелски комплекс "Лазурно море" в района на къмпинг "Юг" главният архитект на община Царево е издал и разрешение за строеж на "Сезонен хотел", за строеж на ресторант и за преустройство и пристройка на обслужващи сгради в заведение за обществено хранене, тип Бистро. Тези обекти са реализирани и за тях са издадени съответните удостоверения за въвеждане в експлоатация.

В съобщението на прокуратурата се казва, че горепосочените разрешения за строеж са издадени при груби нарушения и неспазване на разпоредбите на конституцията, Закона за устройство на територията, Закона за опазване на околната среда и Закона за Закона за биологичното разнообразие, поради което прокуратурата ги е протестирала и спряла изпълнението им до разглеждането на протестите.

Регионалното министерство се самосезира, след като от екосдружението “Да запазим Корал” предупредиха, че едно от последните незастроени кътчета по българското Черноморие е залято с бетон седмицата преди Великден.

#Бургас #къмпинг "Юг" #Дюни

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници