Инвестициите на „Тракия Джам“ надхвърлиха 450 милиона евро

Инвестициите на „Тракия Джам“ надхвърлиха 450 милиона евро
Снимка: www.trakyacam.com
A A+ A++ A

Вторият по големина производител на флоатно стъкло в Европа „Тракия Джам“ посрещна в съоръженията си в България евродепутатите Андрей Ковачев и Владимир Уручев. На посещението присъстваха също и Генералният секретар на Асоциацията на европейските производители на плоско стъкло Glass for Europe (Стъкло за Европа), член на която е и „Тракия Джам“, – г-н Бертран Каз, областният управител на Търговище – г-н Светлин Бонев, и г-н Дарин Димитров – депутат от Народното събрание.

Депутатите разгледаха линиите за флоатно стъкло, стъклено покритие, огледало и ламинирано стъкло, намиращи се в завода в Индустриалната зона на Търговище, където са разположени производствените съоръжения за плоско стъкло, автомобилно стъкло и стъкло за бяла техника на „Тракия Джам“, и се запознаха с размера на инвестициите на компанията, броя на работниците и приноса на компанията към икономиката на Търговище. Депутатите, които проявиха силен интерес към производството на флоатно стъкло, изразиха задоволството си от получената информация относно използването на енергоспестяващи стъкла с Low-E покритие, размера на приноса, който те имат към икономиката на България и бюджета на хората. По време на посещението представителите на европейските производители на плоско стъкло Glass for Europe (Стъкло за Европа) направиха презентация и поискаха подкрепа от заинтересованите депутати относно постъпките за законодателни промени, които да проправят пътя за използване на стъкла с покрития при подновяването на Европейския сграден фонд и за увеличаване на информираността на потребителите.

Инвестициите на „Тракия Джам“ надхвърлиха 450 милиона евро

Преките инвестиции, реализирани от „Тракия Джам“ в производствени мощности на „Тракия Глас България” ЕАД към днешна дата, надхвърлиха 450 милиона евро. Последната инвестиция е за втора линия за флоатно стъкло с годишен капацитет 230 000 тона, която беше пусната в завода за плоско стъкло.

В производствените съоръжения на „Тракия Глас България” ЕАД са наети пряко 1750 души. Общият брой на заетите в други области – като почистване, поддържане на зелените площи, кетъринг, управление на сгради, транспорт – достига 600, като непряко са заети 1300 души. С производството в своите съоръжения „Тракия Глас България” ЕАД удовлетворява търсенето на българския пазар, като в същото време се осъществява износ за европейския пазар.

За „Тракия Джам Санаии А.Ш.”

Компанията „Тракия Джам Санаии А.Ш.“, като част от Шишеджам Общността, е глобален играч в стъкларската промишленост, водеща на пазара на плоско стъкло в Турция и водещ доставчик на плоско стъкло на пазара в нашия регион. Днес „Тракия Джам“ осъществява производство в общо 9 различни страни, в Къркларели, Мерсин, Бурса и Анкара в Турция, а в чужбина – в България, Румъния, Германия, Словакия, Унгария, Русия, Индия и Египет, тя е втората по големина компания в Европа в сферата на плоското стъкло и петият най-голям производител в света.

„Тракия Джам Санаии А.Ш.“ извършва производство в общо четири основни групи продукти като „основни стъкла” (плоско стъкло, орнаментно стъкло, огледало, ламинирано стъкло, стъкла с покрития, стъкло за архитектурни приложения), „автомобилно стъкло“, „енергийни стъкла“ и „стъкла за бяла техника“, като дава своя принос за много сектори като строителството, автомобилостроенето, енергетиката, битова техника, мебели и селското стопанство.
В своите целеви пазари, със своите професионални и висококачествени продукти, постоянно развиваща се технология и в контекста на опазването на околната среда, с усилията си за пестене на енергия, подобряване на своята конкурентоспособност „Тракия Джам Санаии А.Ш.“ продължава напълно да удовлетворява нуждите на своите клиенти.

#Андрей Ковачев #Владимир Уручев #инвестиции

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници