"Ислямска държава" заплаши да унищожи "Хамас"

"Ислямска държава" заплаши да унищожи "Хамас"
Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Бойци на радикалната групировка "Ислямска държава" са убили топ командир на „Хамас" след взривяване на автомобила му. Те заплашват да унищожат палестинската организация, съобщава ibtimes.

Сабер Сиам е убит при експлозия в неделя, след като джихадисти са сложили бомба в колата му. След поемане на отговорност за убийството „Ислямска държава" обяви в съобщение, че Сиам е убит, защото е „партньор в обявяването на война на религията и мюсюлманите, работещ за еретичното правителство в Газа", цитирана от израелска медия.

Салафитски бунтовници в Газа, които се свързват с „Ислямска държава", също предупредиха местните жители да стоят настрана от сградите и учрежденията на „Хамас", тъй като са запланувани нови атаки срещу палестинската военна организация.

Напрежението между „Хамас" и поддръжници на „Ислямска държава" в Газа се покачва, откакто палестински сили разрушиха импровизирана джамия, използвана от египетската ислямска групировка Ансар ал Макдис в началото на май.

Групировката подкрепя „Ислямска държава". Тя е обвинявана, че вербува палестинци да се присъединят към „Ислямска държава".

След събарянето на джамията „Хамас" арестува седем души. Джихадистите заплашиха "Хамас", че „един по един" ще бъдат избити, след като вече са известни имената и адресите на всички палестински разузнавачи. Салафитски бунтовници публикуваха имената и снимките на представители на „Хамас" в социална мрежа.

#ислямска държава #Хамас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници