В Париж: Преговори за примирие между Израел и "Хамас"

В Париж: Преговори за примирие между Израел и "Хамас"

Стоп кадър/НОВА

A A+ A++ A

В Париж днес се очакват преговори за прекратяване на огъня между Израел и ислямисткото движение "Хамас" и освобождаване от групировката на останалите израелски заложници в Ивицата Газа, съобщава БНР.

В Париж ще бъде обсъден проект, изготвен от американските посредници въз основа на предложения на Израел и на палестинската въоръжена групировка "Хамас".

Ръководителят на ЦРУ Уилям Бърнс е във френската столица за днешните разговори с представители на Израел, Египет и Катар.

Позовавайки се на американски правителствени кръгове, "Ню Йорк таймс" пише, че сделката може да включва освобождаване от страна на „Хамас“ на над 100 заложници в замяна на прекратяване на военните операции на Израел в Ивицата Газа за около два месеца.

Междувременно ръководителят на агенцията на ООН за палестинските бежанци Филип Лазарини призова страните, които спряха финансирането ѝ, да преразгледат решението си и предупреди, че помощта за Газа е пред колапс. Девет държави преустановиха плащанията към агенцията след обвиненията от Тел Авив, че нейни служители са участвали в атаката на "Хамас" на 7 октомври, след които Израел започна офанзива срещу групировката.

#Париж #Хамас #Израел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници