ФИФА призна за превод на 10 милиона долара

ФИФА призна за превод на 10 милиона долара
Снимка: www.soccergaming.com
A A+ A++ A

ФИФА призна, че е извършила превод на 10 милиона долара за развитието на футбола на Карибите, предаде АФП.

"Нито Жером Валке, нито друг високопоставен член на ФИФА имат нещо общо“, категорични бяха от федерацията, уверявайки, че не се отнася за корупция.

В съобщението на ФИФА се казва, че никой от нейните високопоставени членове не е извършил или одобрил плащането. Паричният превод от Южна Африка за Джак Уорнър е направен през 2007 година, когато Уорнър е бил президент на Футболната федерация на Северна и Централна Америка и Карибите.

ФИФА е действала като посредник с Южна Африка, която се е готвела за домакинството на първенството през 2010 година, и проект „за подкрепа на африканската диаспора в карибските страни“.

Миналата седмица швейцарската полиция арестува шестима високопоставени ръководители на ФИФА. Те са разследвани от правителството на САЩ за корупция. Сред тях е и вицепрезидентът Джефри Уеб, който е също президент на КОНКАКАФ и на Футболната федерация на Каймановите острови. Президентът Сеп Блатер не бе арестуван.

Според разследващите става дума за подкупи и измами за над 100 млн. долара. Представители на ФИФА и служители на други, свързани организации, са получавали подкупи от представители на фирми за медийни и маркетингови права.

#ФИФА

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници