Берлускони подкрепи опонент по грешка

Берлускони подкрепи опонент по грешка
Силвио Берлускони, снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Силвио Берлускони, бившият италиански премиер, лидер на дясноцентристката партия "Форца Италия", на провеждащите се днес общински избори се обяви по грешка в подкрепа на политически опонент.

Както съобщава агенцията АНСА, това е станало в град Сеграте, близо до Милано. Както казва кандидатът за кмет от листата на лявоцентристките партии Паоло Микели, кортежът на Берлускони се озовал до площада, където се провеждала демонстрация в негова подкрепа.

Бившият министър-председател излязъл от колата, започнал да оглежда трибуните на площада и се заговорил с някои млади хора, като се поинтересувал за името на техния кандидат. След като му отговорили, че това е Паоло Микели, Берлускони настойчиво препоръчал "да отделят един час в неделя и да гласуват за Паоло".

Скоро, според очевидци, от обкръжението на политика осъзнали грешката, защото кандидатът за кмет на Сеграте, подкрепен от "Форца Италия", е жена - Текла Фраскини, чийто презизборен митинг се провеждал в близост.

Избори за губернатори и членове на регионалните съвети се провеждат днес в седем области на Италия – Венето, Лигурия, Тоскана, Умбрия, Марке, Кампания и Апулия.

В повече от 700 общини се провеждат и избори за кметове и общински съветници. В избирателните секции могат да гласуват почти 23 милиона италианци.

#Италия #Силвио Берлускони #Форца Италия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници