500 кметове от Югоизточна Европа идват в Пловдив

500 кметове от Югоизточна Европа идват в Пловдив
Пловдив, снимка: Даниел Димитров
A A+ A++ A

Над 500 кметове от България и Югоизточна Европа ще участват в годишна среща на местните власти днес и утре в Пловдив.

Събитието ще бъде открито от министъра по европейските фондове Томислав Дончев. Ще има бизнес изложения и борса на успешни общински проекти. Ще бъдат представени наградени общински инициативи от Югоизточна Европа.

Ще има презентации на Управляващите органи на оперативните програми, фонд ФЛАГ, фондове за градско развитие, местни власти и бизнес структури от Югоизточна Европа.

В понеделник президентът Плевнелиев ще открие конференцията "Компетенции и готовност на местните власти от Югоизточна Европа за превенция и управление на кризи". В нея ще бъде представена ролята на българските общини при бедствията през 2014 и 2015 г., опитът при управление при природни бедствия на Япония, Босна и Херцеговина, на местните власти от Сърбия и Македония по овладяване на кризата при наводненията.

На Общо събрание на Националното сдружение на общините в България ще се приемат отчетите на Управителния и Контролния съвети на сдружението през мандат 2011-2015г., ще се обсъдят промени в собствената приходна база на общините, новите отговорности пред общинските съветници, промените през погледа на големите и на малките общини и ще се приеме послание към общинските съветници и кметовете от мандат 2015-2019 г. Ще бъде връчен и "Етикет за иновации и добро управление на местно ниво".  

#Югоизточна Европа #среща #Пловдив #кмет #кметове #Росен Плевенлиев #Томислав Дончев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници