Радан Кънев отговори на Ирина Репуц: Не съм редил листи за пари

Радан Кънев отговори на Ирина Репуц: Не съм редил листи за пари
Радан Кънев Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев отговори на атаката на председателя на Християндемократическата партия Ирина Абаджиева-Репуц.

Репуц заяви тази сутрин пред Би Ти Ви, че Станислав Иванов, синът на хасковския кмет Георги Иванов, не само е изместил сегашния министър на образованието проф. Тодор Танев от водаческото място в кандидатдепутатската листа на Реформаторския блок, но е сложил свои хора на останалите позиции. Тя уточни, че предложението на председателя на ДСБ Радан Кънев за водач в Хасково предизвикало скандал в Гражданския съвет на РБ, където имало консенсус около кандидатурата на проф. Танев. Според Репуц Кънев използвал алегории за „булонките от центъра и каракачанките от крайния квартал" и подчертал: „Ще получим огромна подкрепа, тъй като баща му умее да прави избори там".

Радан Кънев обясни, че при реденето на Реформаторските листи не е ставало дума за пари, само за политическо влияние. Той заяви, че вече се извинил на колегите си, че я е наложил за партньор в блока и водач на листа.

"Не коментирам г-жа Репуц от шест месеца. От момента, в който допусна да стане единственото (макар и калпаво, но друго няма) оръдие в почти постоянната кампания срещу мен. Кампания, организирана от средите, които никога няма да приемат сегашното мнозинство, реформаторската програма на правителството и факта, че сметките им бяха прецакани от човек без пари и връзки.
Но в случая се чувствам длъжен да благодаря. Ирина, благодаря ти, че каза една важна истина - никога при реденето на Реформаторските листи не е ставало дума за пари. Винаги сме говорили за политическо влияние и потенциал.
За останалото съм се извинил на колегите си в РБ - че те наложих за партньор в блока и водач на листа. Всеки греши, политиците по-често...", написа Радан Кънев на страницата си във Фейсбук.

#Ирина Абаджиева-Репуц #Радан Кънев #Кънев #Реформаторския блок

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите