ГЕРБ: Какъв вот ще внася БСП с 40 депутати?

ГЕРБ: Какъв вот ще внася БСП с 40 депутати?
Цвета Караянчева обясни, че войната „Станишев–Първанов“ поставя БСП в изключително неблагоприятната „разкрачена позиция“.
A A+ A++ A

Вотът на недоверие заради отказа от проекта АЕЦ „Белене“, който парламентарната група на „Коалиция за България“ се готви да внесе в Народното събрание, не притеснява управляващата партия ГЕРБ.

„Политическите напъни на БСП не ни притесняват, няма мотиви за такъв вот. БСП няма каква алтернатива да търси на сегашното управление с 40 депутати“, заяви депутатът от мнозинството Цвета Караянчева.

За да бъде внесено за разглеждане от Народното събрание, искането за вот на недоверие трябва да се подкрепи от поне 48 депутати, а от „Коалиция за България“ имат само 40 народни представители.

Затова БСП покани на разговори за вота всички други парламентарно представени партии, които се определят като опозиционни.

„БСП продължава да търси 8 депутати от други партии, в които май няма да намери подкрепа. Дори и ДПС няма да ги подкрепи за АЕЦ „Белене“, посочи още Цвета Караянчева и допълни, че партията на Сергей Станишев „пак поставя каруцата пред коня“.

Тя отбеляза, че БСП единствена проявява интерес към проекта за втората атомна централа, и подчерта, че трябва да се потърсят причините за този интерес, който води чак до вот на недоверие.

„Вследствие на лидерския скандал Станишев–Първанов БСП е готова на всякакви отстъпки и компромиси и е готова да търси по всякакъв начин вот на недоверие“, подчерта тя.

Цвета Караянчева обясни, че войната „Станишев–Първанов“ поставя БСП в изключително неблагоприятната „разкрачена позиция“.

Зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Димитър Главчев пък изчисли, че президентът Георги Първанов имал 10 години да инициира референдум, а премиерът Сергей Станишев – 4 години да направи същото, за да събере сили и да подпише окончателен договор за АЕЦ „Белене“.

#АЕЦ „Белене“ #Димитър Главчев #Цвета Караянчева #Сергей Станишев #ГЕРБ #Коалиция за България #вот на недоверие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници