Лавров подари на Кери кошници със зеленчуци

Лавров подари на Кери кошници със зеленчуци
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Руският външен министър Сергей Лавров е подарил на държавния секретар на САЩ Джон Кери две кошници с домати и картофи на днешната среща в Сочи. Това съобщи заместник-директорът на пресцентъра към външното министерство на Русия Мария Захарова в профила си във Фейсбук.

Лавров е подарил още футболна фланелка със символика, посветена на 70-годишнината от победата във Втората световна война. Мария Захарова е публикувала и снимки от връчването на подаръците.

Подарените зеленчуци да отгледани в южния Краснодарски край. Лавров всъщност връща жеста на американския си колега. На срещата между двамата министри миналата година в Париж Кери подари на Лавров два картофа от щата Айдахо.

Днешните преговорите са продължи около четири часа, съобщава ТАСС. Попитан как те са преминали, Лавров е заявил: „Чудесно“.

От своя страна Джон Кери е поднесъл на руската страна списък с цитати от руски медии, които според него не отразяват „реалният потенциал на мащабните руско-американски отношения“. Двустранните отношения, според него, се „нуждаят от подобряване“.


#Джон Кери #Сергей Лавров #зеленчуци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници