Консерватори и лейбъристи наравно два дни преди вота на Острова

Консерватори и лейбъристи наравно два дни преди вота на Острова
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Равенство между двете основи партии във Великобритания сочи едно от последните социологически проучвания на Острова преди парламентарните избори в четвъртък. Изследването на Populus, проведено в периода 1-3 май, дава 34% подкрепа за Консервативната партия и 34% подкрепа за Лейбъристката партия. Двете партии са спечелили по 1% отгоре в сравнение с други проучвания.

Трета е евроскептичната Партия на независимостта с 13% ( -2%), а четвърти са либерал-демократите с 10% ( +1%).

Очаква се 67% от мъжете да пуснат своя вот, а при жените процентът е 63. По възрастова граница 82% от британците над 65-годишна възраст се очаква да си подадат гласа. Най-малък е процентът във възрастовата група 18-24 г. - 48%.

74% от имащите право на глас ще отидат до урните в Шотландия, а 68% от тях - в Северна Англия и 63% в останалата част от Великобритания.

В Шотландия се очаква Шотландската национална партия да спечели 46%, следвана от лейбъристите с 25%, консерваторите с 16%, либерал-демократите с 8%, Зелените с 4% и Партията на независимостта с 2%.

Парламентарните избори на 7 май ще определят новия състав на 650-местната Камара на общините, долната камара на британския парламент. 

#Великобритания #избори #Шотландия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници