Българските курорти са обявени за най-евтините в света

Българските курорти са обявени за най-евтините в света
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Българските курорти са обявени за най-евтините според проучване, публикувано в "Дейли мейл". Според британската медия дестинацииите у нас са идеални за "чаша кафе, хапване в заведение и плаж".

Българските курорти са по-евтини от тези в Италия, Испания и Турция, що се отнася до цените в една "въображаема пазарска кошница" - медията представя таблица със сравнени цени в курорти из четирите страни, които включват чаша кафе, чаша вино, минерална вода, вестник, както и дава пример с тристепенна вечеря за двама с бутилка вино. Данните са от 17 април, според проучване на Post Office Travel Money.

Медията обяснява ниските потребителски цени с "ниските валутни такси и високата инфлация в страната".

"България може и да не е първото нещо, което хрумва при планиране на лятната почивка, но това може да се промени, след като бе наречена "най-евтината дестинация на Европа" в четвъртък", пише в "Дейли мейл".

Курортът Слънчев бряг е наречен "едно точно копие на тези в Испания и Гърция.

"Описан от туристическите агенти като "жизнерадостен", курортът има плаж, високи хотели, барове, ресторанти и аквапаркове. Също така има дълъг сезон - от май до септември, като през около 300 дни в годината грее слънце - а това е повече, отколкото в Маями, Флорида", пише в британската медия.

#Слънчев бряг #Европа #България #курорти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници