Радан Кънев се срамува от отношението на депутатите по темата за Арменския геноцид

Радан Кънев се срамува от отношението на депутатите по темата за Арменския геноцид
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Парламентът не подкрепи продължаване на времето до окончателно гласуване на декларация за годишнината от Арменския геноцид  от 1915 г. Срам ме е, написа съпредседателят на Реформаторския блок на страницата си във Фейсбук.

Народното събрание започна работата си с минута мълчание по повод 100-годишнината от арменския геноцид. Народното събрание разглежда и ще гласува проекторешение за признаване на арменския геноцид в Османската империя и обявяване на 24 април за ден на възпоменание на жертвите.

Междувременно част от депутатите в пленарна зала, най-вече от Патриотичния фронт, "Атака" и БСП станаха на крака, въпреки отказа на Цецка Цачева минутата мълчание да бъде проведена официално. При ставането на крака на част от депутатите, всички народни представители от ДПС напуснаха залата. Седнали останаха депутатите от ГЕРБ и Реформаторския блок, макар сред тях да имаше колебание как точно да постъпят в конфузната ситуация.

Дне се навършват сто години от Арменския геноцид, който се характеризира с масови кланета и насилствена депортация на около 1,5 млн. арменци от тогавашната Османска империя, в периода 1915 и 1916 г. Всяка година арменците по света отбелязват с факелни шествия и манифестации деня на геноцида и призовават Турция да го признае.

До момента повече от 20 държави са признали убийствата на арменците за геноцид. По повод годишнината, тази вечер от 18.30 ч. в София ще се проведе автошествие, организирано от Координационния съвет на арменския народ. В страната също ще отдадат почит на жертвите от арменския холокост.

#Радан Кънев #арменския геноцид

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници