Прокурори и лекари плакали, докато гледали записа как акушерката пребива бебето

Прокурори и лекари плакали, докато гледали записа как акушерката пребива бебето
снимка: Нова телевизия
A A+ A++ A

"Нямаме обяснение за случилото се". Това заяви говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова в ефира на Нова телевизия. Тя допълни, че "Колегите на акушерката са плакали, когато са гледали записите от камерите в болницата, които са разкрили какво точно се е случило със 7-дневното бебенце. Плакали са и прокурори".

В същото време Арнаудова посочи, че 40-годишната акушерка Емилия Ковачева се е отнасяла добре към останалите бебета в болницата. Гушкала ги е грижовно и ги е галела.

Към настоящия момент обвиняемата се е възползвала от правото си да не дава обяснения, каза още Арнаудова и допълни, че е назначена психологична експертиза на обвиняемата.

Стана ясно, че акушерката е карала втора последователна смяна, когато е извършила деянието.

Според д-р Валентина Григорова, зам.-директор на Първа АГ болница “Св. София” наистина на моменти е трудно да се работи, особено ако преумората е огромна, но ако е достатъчно психически стабилен един лекар или една акушерка, би се справила.

Д-р Григорова е категорична, че случаят с 40-годишната акушерка и 7-дневното бебе има предистория. Зам.-директор на Първа АГ болница “Св. София” напомни за тежките условия, в които работят гинеколозите и акушерките. По думите й, поради ниското заплащане много от тях работят на няколко места. Д-р Григорова призна и, че многократно се налага на колегите й да дават извънредни смени, но разясни, че никога те не са били една след друга и винаги е имало почивка между тях.

От своя страна криминалният психолог Тодор Тодоров смята, че трябва да е имало някакви индикации, че има проблем. "Някак си не мога да допусна, че в поведението й не е имало някакви индикации, че нещо се случва с нея. Вероятно е имало такива, вероятно в последно време е станала по-сприхава. Струва ми се нереалистично просто изведнъж това да се случи”, заяви Тодоров.

Според майката на акушерката обаче, дъщеря й няма психични проблеми.

"Нищо не знам, нищо не е споделяла с нас”, разказва майката.

За последно тя я видяла тази сутрин. По-късно със съпруга й чули от медиите за случилото се. Не обяснила защо е взела отпуск, което станало точно след инцидента на 17 април. Твърди, че никога не е имала проблеми на работното си място.

Преди да започне работа в "Софиямед” преди една година, Емилия работела в родилното отделение на самоковската болница.

Що се отнася за версията Емилия трудно да преживява депресия от скорошна загуба на съпруга й, майката също беше категорична, че това не е възможно, тъй като се е случило отдавна.

Стана ясно още, че майката на пострадалото бебе е изпаднала в следродилна депресия след случилото се с детенцето й.

#акушерка #депресия #бебе

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници