Хористите от "Йоан Кукузел" да работят по 8 часа на ден за повече пари, отсече Симеонов

Хористите от "Йоан Кукузел" да работят по 8 часа на ден за повече пари, отсече Симеонов
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Председателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов отрече обвиненията, че фронта се разпада и има размирици в него. В сутрешния блок на ТВ7 в петък той отбеляза, че има прекрасни отношения с Красимир Каракачанов и няма никакви проблеми сред Патриотите.

Симеонов не пропусна да коментира и скандала с ниското заплащане на хористите от ансамбъл "Йоан Кукузел". По думите му, е изместен акцента от това изключително важно за България събитие като изложбата в Лувъра.

"Занимаваме се само с двама души, които хленчат за ниското си заплащане. А някой попита ли ги по колко часа на ден работят? Те трябва да работят по осем часа на ден, а съм сигурен, че в седмицата я се съберат по един-два пъти, я не се съберат. Всички се занимаваме с този човек и неговото заплащане, а не се занимаваме с ефекта от тази изложба", категоричен бе председателят на Патриотите.

Що се отнася до промените, предложени от тях в Изборния кодекс, Симеонов е категоричен, че те са изключително прецизно подготвени. "Този законопроект го подготвяме вече повече от четири месеца, защото това е предизборен ангажимент. Там разчитаме на подкрепа, защото са насочени към честни избори", убеден е Валери Симеонов.

По думите му, коалиционните партньори искали задължително гласуване още при предизборната кампания, но после, като са влезли в Народното събрание, са започнали да настояват за референдум.

Лидерът на Патриотичния фронт поддържа тезата, че първа точка от неговата програма е била отстраняване на ДПС от властта, по което вече има прогрес.

По отношение на НСО, Симеонов е възмутен, че няма никакъв контрол и няма закон по отношение на това силово звено, като даже го сравни с "мутренска групировка".

 

#Валери Симеонов #Йоан Кукузел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници