Михалевски: Кабинетът си прави груб пиар с ОЦК Кърджали

Михалевски: Кабинетът си прави груб пиар с ОЦК Кърджали
Премиерът ми прилича на касиер, който раздава пари. Тези 325 лв. не са просто важни за работниците там, а са жизненоважни за тях, заяви Димчо Михалевски. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Депутатът от Коалиция за България Димчо Михалевски определи като „груб пиар от страна на правителството" кризата в ОЦК Кърджали.

„Премиерът ми прилича на касиер, който раздава пари. Тези 325 лв. не са просто важни за работниците там, а са жизненоважни за тях," заяви пред БНР бившият зам.-регионален министър.

Според Димчо Михалевски, официалната безработица в област Кърджали е нараснала с 5%, а неофициалната, по думите му, е още повече.

В Смолян, чийто народен представител е той, безработицата се е увеличила с 4%.

„Тези хора нямат алтернатива и стават крепостни работници на всеки, който им обещава заплати без гаранция, че ще им ги даде. Защо тези предприятия са получавали толкова кредити, защо са обгърнати от фирми на сегашния собственик, очевидно са източвани и това рефлектира и върху хората," подчерта Михалевски.

„Защо, след като Инспекцията по труда и данъчните са проверявали тези предприятия, не са видели, че условията на труд са ужасяващи и в „Горубсо", и в ОЦК и защо по този начин се тормозят хората със заслуженото от тях право да получат заплата по най-различни чисто мародерски начини?", попита гневно Михалевски.

Той добави, че е скептик за ОЦК, но подчерта, че става дума за национално богатство - „както оловно-цинковата руда, така и хората са национално богатство".

„Защо контролните системи на държавата позволяват частни предприемачи да се държат по този начин? Защо правителството не взе решения как да употреби своите инструменти да контролира такъв тип предприемачи. За съжаление и на други места в България има такива предприемачи и действия," заключи Михалевски.

#Димчо Михалевски #депутат от Коалиция за България #ОЦК Кърджали #„Горубсо"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници