Партията на Фараж обещава "ниска данъчна революция" на Острова

Партията на Фараж обещава "ниска данъчна революция" на Острова
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Няколко седмици преди парламентарните избори във Великобритания, Партията на независимостта излезе с политическата си програма. В програмата „Вярвам във Великобритания" се обещава да бъде създадена така наречената от лидера на партията Найджъл Фараж „ниска данъчна революция". 

Партията на независимостта обещава да премахне данъка върху минималната заплата и в същото време да вдигне прага до най-малко 13 хиляди лири (около 19 хиляди долара). Също обещава да подкрепи Националната здравна система с допълнителни 3 милиарда лири на година.

Партията е заложила в програмата си да похарчи 2% от БВП за отбрана и да създаде 6 хиляди работни места за ветерани. Обещава да предостави власт на гласоподавателите да отзовават членове на парламента. По отношение на разходите партията се надява да спести 32 милиарда лири, орязвайки международната бюджетна помощ и приноса за бюджета на ЕС.

Предвижда се 5-годишен мораториум за неквалифицирани имигранти и бърз референдум за членството в ЕС - ключови приоритети на Партията на независимостта.

Парламентарните избори на 7 май ще определят новия състав на 650-местната Камара на общините, долната камара на британския парламент. Според социологическите проучвания Консервативната партия и лейбъристите могат да съберат по 34% подкрепа, а партията на Фараж - 14%.

Все пак, ако тенденцията се запази, ЮКИП, която се противопоставя на масовата имиграция и на членството на Великобритания в Европейския съюз, би могла да си осигури до 128 места на изборите през май месец.

#Найджъл Фараж #Партия на независимостта #Великобритания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници