Цветанов към Миков: Превърнахте МВР в импотентен орган!

Цветанов към Миков: Превърнахте МВР в импотентен орган!
Острата размяна на реплики бе провокирана от думите на Цветанов, че докато е бил начело на МВР, Михаил Миков е имал политически кабинет с 18 човека, като разходите за тях били 691 198 лева. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Скандал избухна в Народното събрание между вътрешния министър Цветан Цветанов и депутата от „Коалиция за България“ и негов предшественик Михаил Миков по време на парламентарния контрол.

Острата размяна на реплики бе провокирана от думите на Цветанов, че докато е бил начело на МВР, Михаил Миков е имал политически кабинет с 18 човека, като разходите за тях били 691 198 лева, предаде БТА.

Червеният депутат на свой ред заяви, че е имал силен политически кабинет и точно тогава били успешните проверки по Шенген.

„Настоявах да има подготвени хора. Днес какво става – няма политически кабинет. Сега МВР се ръководи със смесване на експертна и политическа власт. Министърът е избрал да усили охранителите. Той се движи с толкова охрана, колкото беше моят кабинет. Това е разликата – аз пътувах с шофьор. Същото е – вместо политически кабинет – охрана“, заяви Миков.

Тези негови думи видимо ядосаха вътрешния министър, който отвърна: „Вие в кое време сте живели и сте управлявали? Хваща ви амнезия. Не ви е била нужна охрана. Вие бяхте безгласна буква и безопасна игла. Изхарчихте парите с този кабинет и превърнахте МВР в импотентен орган!“.

Цветан Цветанов посочи още, че когато вътрешен министър е бил Румен Петков, политическият кабинет е бил от 15 човека. За тях са похарчени 1 959 795 лева. Министър Емел Етем е имала кабинет от 12 човека. Платени са били 758 677 лева.

„Сега политическият кабинет на МВР е от пет човека, като за тях са дадени 836 000 лева“, допълни той и заключи с думите: „Тук дисциплината е станала невъзможна“.

#МВР #Коалиция за България #депутат #Миков #Михаил Миков #министър на вътрешните работи #Цветанов #Цветан Цветанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници