Руски експерт: България може да размисли за „Белене“

Руски експерт: България може да размисли за „Белене“
Българската страна нееднократно е променяла позицията си и не е изключено след време, примерно година, въпросът за „Белене“ да бъде повдигнат отново, твърди руски експерт. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Българската страна нееднократно е променяла позицията си и не е изключено след време, примерно година, въпросът за „Белене“ да бъде повдигнат отново, твърди руски експерт.

„Решението за отказа от строежа на АЕЦ „Белене“ изглежда по-скоро политическо, защото проектът не е толкова скъп, а от техническа гледна точка претенции към него не е имало“, казва руският енергиен експерт Александър Уваров пред икономическия ежедневник „Коммерсант“ в коментар към материала „На България й подготвят сметката за „Белене“, предаде bTV.

Руското издание припомня, че в петък в Москва се очаква да започнат преговорите между българския министър на енергетиката Делян Добрев и руския му колега Сергей Шматко, на които да бъдат уговорени условията за прекратяване на договора за строителството на АЕЦ „Белене“.

„Коммерсант“ изтъква, че българската делегация се намира в Москва от четвъртък, но срещата е била забавена по искане на Сергей Шматко за петък.

„Задържането беше използвано за провеждането на съвещание по проблема с вицепремиера Игор Сечин. На тази среща руската страна трябваше да формулира позицията на Москва по повод отказа на София, съобщават осведомени източници“, пише още изданието.

#енергетиката и туризма на България #министър на икономиката #Делян Добрев #Русия #България #АЕЦ „Белене“ #„Белене“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници