Павлова: 260 км магистрали се строят в момента

Павлова: 260 км магистрали се строят в момента
Павлова уточни, че над 300 км от пътищата от втори клас са в процес на рехабилитация, реконструкция и изграждане. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В момента на територията на България се изграждат 260 км магистрали, обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

„До 2020 г. сме планирали да бъдат готови още 450 км и над 800 км скоростни пътища. 2.8 млрд. евро са необходими, за да приключим приоритетните проекти, и още 4.255 млрд. - за резервните“, заяви Павлова в четвъртък на Седмата годишна конференция „Стратегическа инфраструктура, България 2012“.

„Тол системата трябва да бъде готова през 2015 г. Ще се постараем да намерим изпълнител чрез публично-частно партньорство, който да я изгради и тя да бъде GPS базирана“, каза още тя.

По думите й регионалното министерство започва да работи на нов принцип с автомагистрала „Люлин“, като вече няма да се плаща за това колко дупки са закърпени, а за нивото и качеството на поддържането.

„Извън големите проекти не забравяме и пътищата от втори и трети клас, които са 80% от нашата мрежа. За тях имаме 500 млн. лева по Оперативна програма „Регионално развитие“, добави министърът.

Павлова уточни, че над 300 км са в процес на рехабилитация, реконструкция и изграждане, а за оставащите 230 км се извършват тръжни процедури.

„Освен с европейско финансиране по двете оперативни програми – „Транспорт“ и „Регионално развитие“, използваме средства от държавния бюджет, Европейската централна банка и Световната банка“, обобщи министър Лиляна Павлова.

#Световната банка #Европейската централна банка #транспорт #Оперативна програма „Регионално развитие“ #Лиляна Павлова #министър на регионалното развитие и благоустройството #магистрали #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници