Станишев съветва БСП: За изборите вземете пример от ГЕРБ!

Станишев съветва БСП: За изборите вземете пример от ГЕРБ!
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

БСП трябва да вземе поука от начина, по който ГЕРБ правят избори - сякаш са национални. Вярвам дълбоко в потенциала на БСП, в човешкия, политически потенциал. Това заяви президентът на ПЕС Сергей Станишев по време на семинара във Варна на БСП на тема „местните избори-важна битка за БСП". Над 200 социалисти се включиха в морската дискусия на левицата в събота.

Тези избори ще са изходна точка за президентските избори. Тези местни избори са от национално значение, обясни Сергей Станишев. Той иска червените да се борят срещу тоталното превземане на държавата от една политическа сила ГЕРБ. Партията на Борисов искала тотален контрол.

Те са малцинство по отношение на българските граждани, отчете той, като по думите му, това е шанс и възможност за БСП. Те обаче могат да вземат тези избори убедително, ако ние им го позволим, обясни Сергей Станишев. БСП имала интерес на тези избори да има висока избирателна активност. Именно масовото гласувано щяло да попречи на купения вот майстори, в което били ГЕРБ и ДПС.

Той настоя изборите да не се превръщат във вътрешно-партийна касапница. Рискове има, но без риск нищо не се постига, на тези избори трябва да се действа смело, убеден е Сергей Станишев. Опонентите ни ще се опитат да преодолеят така наречените червени крепости, предупреди още той.

Станишев коментира и тенденциите в партията към „сектантство", както се изрази той. Това няма да ни доведе до добро, подчерта шефът на ПЕС и настоя столетницата да не се самозатваря. На конгреса той очаква партията да се заеме с проблемите на обществото. Да започнем нов ляв разказ, от който България има нужда, призова президентът на ПЕС.

Управлението на „Бойко Борисов 2" според лидера на ПЕС е управление на лъжата и БСП трябва да бъде организатор на обществена съпротива срещу изтегления 16-милиарден заям и други безобразия на управляващите.

Станишев скочи и срещу идеята на здравния министър за възстановяване на здравни вноски от неосигурените. По мнението му, много от тези хора не плащат вноски, защото са бедни и нямат пари. Пари от здравеопазването изтичат чрез източване чрез лекарствената политика на НЗОК, а и никнат като гъби частните болници, оставяйки без достатъчно средства държавните болници.

Освен това от дискусията на партията в събота стана ясно, че БСП ще прави национална подписка срещу дълга от 16 млрд., който тегли кабинетът "Борисов 2". Така червените ще сплотяват електората си за предстоящите местни избори. Подходът към тях ще бъде иновативен, ще се залага на гражданската квота и кандидати – авторитети, които да доведат до изборна победа. 

#Сергей Станишев #БСП #ГЕРБ #ДПС #избори #НЗОК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници