Граждани хранели кучетата в „Малинова долина“ със сурови кокали

Граждани хранели кучетата в „Малинова долина“ със сурови кокали
Снимка: masslive.com
A A+ A++ A

Граждани са хранели бездомните кучета в кв. „Малинова долина“ със сурови кокали, а това е недопустимо, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

„Имаше доста тежък инцидент вчера в кв. „Малинова долина“ и се оказа, че граждани хранят цяла глутница кучета със сурови кокали, което е недопустимо“, подчерта Фандъкова на извънредната сесия на Столичния общински съвет по темата обществен ред и сигурност, предаде агенция „Фокус“.

„Категорично искам в Наредбата за бездомните кучета да бъде заложено да има санкциите при неспазване на изискването да не се хранят уличните кучета“, каза кметът на Столична община.

„Предишният Общински съвет не успя да приеме Програмата за овладяване на проблема с бездомните кучета. Надявам се, че тя ще бъде приета бързо, за да можем да предложим и Наредбата за бездомните кучета, която изготвяме. И това изискване трябва да залегне в нея“, каза още тя.

„Ние работим чудесно с организациите за защита на животните, но има представители на тези организации и на гражданите, които хранят бездомни кучета, което е недопустимо. Ако някой наистина иска да се грижи за кучетата, има начин те да бъдат осиновени и да се грижи за тях в дома си“, посочи Фандъкова.

#кмет на София #Фандъкова #Йорданка Фандъкова #кучета

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници