Местан се оплака, че спират тока на онкоболни, защото били от ДПС

Местан се оплака, че спират тока на онкоболни, защото били от ДПС
Лютви Местан Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на ДПС Лютви Местан показа епикриза на човек, което е болен рак и токът му ще бъде прекъснат, защото на изборите в Сърница е гласувал съобразно своите политически убеждения.

"Не познавате родопчанина - той е горд човек, достатъчно зрял и отговорен, няма да се поддаде на натиск", обърна се Местан към колегите си от ГЕРБ и Реформаторския блок, които ще се борят на балотажа с кандидата на ДПС.

Местан показа документи за "един изключително груб, брутален натиск върху свободната воля на избирателите в Сърница, които напомнят ужасиите от времената назад.

Той разказа, че в една малка махала в село Селище, община Сърница, има 5-6 къщи - значително малко на брой хора, поради което електроразпределителните дружества не са инвестирали в отделен трафопост и от много години насам живеещите в тези къщи черпят ток от трафопоста на горското стопанство. Той подчерта, че те са си инсталирали свои електромери и по тях плащат ток.

"Изглежда тези хора са извършили голямо престъпление спрямо властта, уличени са, че на първи тур са подкрепили кандидата на ДПС и получават писмо: "Уведомяваме ви, че в срок до 19 март 2015 година следва да предприемете мерки да си осигурите захранване на сградите с електрическа енергия от ЕВН Велинград или от друг доставчик. Териториалното поделение на Държавно горско стопанство – Селище, считано от 20.03 ще прекъсне електрозахранването на всички сгради, които не са собственост на стопанството", цитира писмото до въпросните жители на селото Местан.

Лидерът на ДПС съобщи, че между първи и втори тур на местните избори на избирателите се казва: "Нека ДПС да ви даде ток". "Това е наказание, насочено срещу изразена свободна воля на български граждани. Ако някой иска да спечели изборите с такъв натиск, аз не знам дали това ще бъде победа".

"На тези хорица им се дават два дена да намерят алтернативен източник на ток. На 20 март токът им ще бъде прекъснат. Това е мракобесие. Отправям силен призив незабавно да спре тази репресия върху избирателите", призова той.

#Лютви Местан #Местан #ДПС #Сърница

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници