РБ срещу разделяне на Военна информация и създаването на Агенция по разузнаване

РБ срещу разделяне на Военна информация и създаването на Агенция по разузнаване
Димитър Делчев Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Реформаторският блок е против изкуственото разделяне на служба „Военна информация“ и създаването на Държавна агенция по разузнаване. Причината е, че двата органа ще събират една и съща информация и това ще създаде конкуренция между тях. Това заяви Димитър Делчев, секретар на Парламентарната група на Реформаторския блок, член на правната и вътрешна комисии, пред БНТ.

Делчев обясни, че Блокът е за оптимизация на администрацията, не за увеличаването й.Според него, решаващ за ефективното функциониране на службите е контролът.

"Предвиденото създаване на инспектор към ДАР не дава гаранция, че ще бъде извършен качествен контрол. Опасявам се, че може да се стигне до създаването на поредния „кух“ орган, ако пропуските не бъдат поправени", коментира Димитър Делчев.

Депутатът каза още, че за Реформаторския блок е важно да има закони за службите, докато за БСП и ДПС е важно да се жалват какво не е обсъждано с тях по тези закони.

Според него в последните години службите за сигурност работят непрозрачно, а ръководствата им често са неконтролируеми. Гражданите приемат службите като политически организации, които не се грижат за обикновения човек и това намалява доверието в системата на МВР, каза още Димитър Делчев.

Народният представител определи кандидатурата на Димитър Георгиев за председател на ДАНС като добра.

#Димитър Делчев #Делчев #ДАНС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници