Българският посланик в Тунис: 22 са жертвите на атентата

Българският посланик  в Тунис: 22 са жертвите на атентата
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Убити при атентата в Тунис са 22-ма души. От тях 7 са чуждестранни граждани, 2-ма от силите за сигурност в Тунис плюс двамата терористи. Нападнали са музея и са опитали да влязат в парламента, но са били разкрити от силите за сигурност поради различния тип оръжие. Ранени са около 17 души. Те са закарани в болница. Сред тях има италианци, поляци, испанци и една японка. Засега не се съобщава националността на убитите. Засега обаче няма данни за български граждани, които да са пострадали при инцидента. Това заяви посланикът на България в Тунис Михаил Николовски по повод нападението на музея "Бардо" пред Нова телевизия.

Николовски съобщи също, че вчера в медиите била пусната заплаха срещу реда в Тунис по повод задържаните затворници, свързани с терористичната организация „Ал Шария”. Засега обаче никой не е поел отговорност за трагичните събития.

Операцията срещу нападателите в музея „Бардо“ в Тунис приключи със смъртта на тримата нападатели. Единият от тях е починал от раните си, а други двама са били убити на място, съобщава тунизийското радио Express FM.

При атентатите няма пострадали български граждани.

#Тунис #атентат #Бардо

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници