Ива Йорданова: Разочарована съм от избора на Вангелов за шеф на ДАБЧ

Ива Йорданова: Разочарована съм от избора на Вангелов за шеф на ДАБЧ
Ива Йорданова Снимка: Нова телевизия
A A+ A++ A

Разочароващо е, че Държавната агенция за българите в чужбина отиде именно при тези, които най-много се облагодетелстват от схемите с удостоверенията за български произход, заяви предложената от служебното правителство на Георги Близнашки за председател на ДАБЧ Ива Йорданова. Йорданова се оттегли след скандал за конфликт на интереси, защото е приятелка на министъра на икономиката Божидар Лукарски.

Според Ива Йорданова, изборът на Борис Вангелов от ВМРО за ръководния пост в Агенцията не е най-удачният.

"Чрез неправителствената организация, която е в процес на регистрация, ще следя много внимателно работата на новия председател и това дали препоръките на Инспектората и Върховната административна прокуратура ще бъдат спазени", заяви Йорданова за БГНЕС.

Тя припомни, че са установени много нередности и трябва да бъдат предприети много смели и навременни действия за отстраняването им. Йорданова изрази надежда, че новият председател ще направи точно това.

Правителството определи юрисконсулта от ВМРО Борис Вангелов Борисов за председател на Държавната агенция за българите в чужбина. Той е областен координатор на партията за Велико Търново. В това си качество бе водач на листата на Коалиция "Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО" за Габровския район.

#Държавната агенция за българите в чужбина #Ива Йорданова #Йорданова #Борис Вангелов #ВМРО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници