10 жертви и още 15 в неизвестност след пожар в Казан

10 жертви и още 15 в неизвестност след пожар в Казан
A A+ A++ A

Десет жертви взе страховит пожар в търговски център в столицата на руската автономна република Татарстан – Казан. Под отломките може да са останали още между 10 и 15 човека работници в центъра, които до момента не са се свързали с близките си.

Към 4 часа сутринта е открито тялото на неидентифициран мъж. Това е десетата жертва на пожара. Спасителите продължават да търсят из останките на мястото на пожара в търговския център "Адмирал", включително с помощта на тежка техника.

Трийсет и шест души са хоспитализирани, като шестима от тях са в реанимация. Пожарът, обхванал 4 000 кв. в търговския център, е потушен. Сградата е в състояние, неподлежащо на възстановяване, съобщи началникът на Приволжского регионално управление на министерството на извънредните ситуации Игор Паншин.

По данни на министерството на извънредните ситуации в Татарстан пожарът е започнал в кафене на първия етаж около 13.00 часа в четвъртък и едва вечерта е бил потушен. Огънят бързо се е разпространил. Все още не са ясни причините за тежкото произшествие.

Сградата на кафенето, от което най-вероятно е започнал пожара в търговския център "Адмирал", може би е построена незаконно, съобщи ръководителят на Главно управление на министерството на извънредните ситуации на Тататарстан Рафис Хабибулин. При проверка в сградата на "Адмирал" през 2013 г. не е имало кафене. Мисля, че са го пристроили незаконно, смята той. Тогава са били открити 19 нарушения на противопожарната безопасност и дори е бил поставен въпросът за затваряне на обекта.

"Собствениците на търговския комплекс получиха предписание за отстраняване на нарушенията. Сега ще проучим документацията, за да видим как са изпълнили изискването", каза министърът. Според него огънят се е разпространил бързо в сградата заради неспазване на противопожарните правила. "Между кафенето и търговските зали нямаше противопожарна стена, отсъстваха и аварийни противопожарни изходи", каза Хабибулин.

#Казан #пожар #мол

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници