Какъв ще бъде новият шеф на МВР - желязна лейди или човек от третия пол

Какъв ще бъде новият шеф на МВР - желязна лейди или човек от третия пол
Румяна Бъчварова
A A+ A++ A

Съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов заяви, че групата ще подкрепи кандидатурата на Румяна Бъчварова за министър на вътрешните работи. Причината е, че когато управлението се опитва да подобри положението, не бива да му се пречи.

Той заяви пред БНТ, че премиерът Бойко Борисов има пълно право да избира хората, с които ще работи.

"Големият проблем е битовата престъпност, особено в провинцията. Пребиват нашите родители, баби и дядовци за няколко лева. Хората няма на кого да се оплачат, няма към кого да се обърнат", заяви Симеонов.

Пред същата телевизия депутатът от БСП Атанас Мерджанов заяви, че не разбира защо се опитват да представят Румяна Бъчварова като гражданска фигура.

"Бъчварова е най-приближения човек на Бойко Борисов. Тя водеше преговорите за съставяне на правителството. Всичко това говори ясно, че Бъчварова не е гражданска личност. Тя само номинално ще ръководи министерството. На всички е ясно кой ще дърпа конците. По-честно щеше да бъде самият Борисов да поеме министерството. Това няма да е първият случай - премиер да е и министър", коментира Мерджанов.

Той бе категоричен, че от БСП не отричат качествата на вицепремиера Румяна Бъчварова, но нещата в сектор "Сигурност" са малко по-специфични.

Изненадах се от предложението Румяна Бъчварова да заеме министерския пост в МВР. Бъчварова е известна с усилията си за постигане на коалиционно споразумение, коментира Методи Андреев от ГЕРБ пред Нова телевизия.

Той се надява, че Бъчварова да бъде българската желязна лейди.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров заяви, че партията му няма да покрепи Бъчварова.

 "Защо трябва да я подкрепяме. Има шесторна коалиция, да си гласува за нея. Ако искат, да изберат и човек от третия пол, нали гласуваха поправка", коментира Сидеров, цитиран от БНТ.

Според него, всички тези промени идват след посещението на шефа на ФБР у нас.

"Всички нареждания идват от САЩ. На всички е ясно, че не Румяна Бъчварова ще управлява МВР, а Бойко Борисов", каза още Волен Сидеров.

Изпълнителният директор на "Риск монитор" Стефан Попов коментира, че министър Веселин Вучков е започнал някаква реформа в МВР и тя била догорена в правителството, особено с министър-председателя, с Цветан Цветанов, Румяна Бъчварова и Меглена Кунева. 

"Румяна Бъчварова е извънредно прагматичен и смислен човек. Тя ще направи това, което в първите дни ще каже, че ще направи. Нашето твърдение е, че това нещо е много малко и незначително. Не заслужава този спектакъл, който ГЕРБ устроиха преди месец, представяйки Пътната карта. Това е една Пътна карта до една доста скромна дестинация", заяви Попов пред БНР.

#Румяна Бъчварова #Бъчварова #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници