Загиналите от лавина в Пирин са от София

Загиналите от лавина в Пирин са от София
Долината на хижа "Яворов", където е станал инцидентът. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Областната дирекция на полицията в Благоевград уточни самоличността на затрупаните от лавина сноубордисти и коригира първоначалното съобщение, че са гърци. Трагичният инцидент е станал с българи. И тримата са от София на възраст 29, 34 и 38 години.

Драмата се е разиграла в ранния следобед. Около 14:45 часа на тел. 112 е получен сигнал за трима затрупани от лавина мъже в района на хижа "Яворов".

Група от около 17 човека е била настанена в хижата. Тримата пострадали са карали в район, който не е пригоден за такава цел. Лавината ги е затрупала и са починали, преди да успеят да им окажат помощ.

Според управителя на хижа "Яворов" Радко Божинов той няколко пъти е предупреждавал тримата сноубордисти да не се спускат по улеите в района на "Стъпалата" заради опасно натрупалия сняг, но те не са го послушали.

Към момента към мястото на инцидента пътуват аварийно-спасителни екипи, съобщиха от МВР. По-рано днес спасители от ПСС издирваха изчезнал сноубордист в района на Банско.

"Изпратили сме три шейни на ПСС, които да свалят откритите тела на трите момчета в града. За голямо съжаление, те са загинали", каза председателят на Български червен кръст Христо Григоров, цитиран от "Фокус".

„За съжаление, тези млади хора сами предизвикаха своята съдба, въпреки всички препоръки”, подчерта Григоров. Той поясни, че става дума за близо 2 метра сняг.

„Разбирате ли за каква маса става въпрос? Това са хиляди тонове, които са паднали върху момчетата. Извадени са от лавината, но за съжаление са загинали”, допълни председателят на БЧК.

#лавина #сноубордисти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници