Местан: ДПС няма да подкрепи промените в състава на Министерски съвет

Местан: ДПС няма да подкрепи промените в състава на Министерски съвет
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

ДПС няма да подкрепи промените в състава на Министерски съвет. Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан, след срещата на представители на партията с президента Росен Плевнелиев.

Той обясни решението с думите, че ДПС е опозиция на кабинета "Борисов"-2 и затова ще гласува против промените в състава на правителството. "Няма как ДПС да подкрепи каквито и да е персонални и структурни промени в кабинет, на който сме опозиция", допълни Местан.

Той посочи, че в момента формулата на управлението генерира нестабилност. По думите му именно поради тази причина настоящото управление не може да бъде управление на реформите.

Лидерът на Движението коментира срещата с държавния глава, като я определи като сравнително дълга. Той похвали Плевнелиев за диалогичния подход, който е демонстрирал.

„Диалогичният подход, който демонстрира държавният глава относно стратегическите решения за България, предполагат по-широко политическо съгласие, което не може да се ограничи в една или друга властова конюнктура”, обяви Местан.

Той посочи, че се наблюдава разлика между подхода на президента и някои от партиите от управляващата коалиция.

"Виждам противоречие между този подход на държавния глава и самоцелната деструкция, който излъчват някои от партиите от управляващата коалиция. Изразихме пред държавния глава силната си резервираност, че настоящото управление ще е на реформите", заяви Местан.

По думите му, то генерира нестабилност. "Няма как в рамките на тази управляваща коалиция да се постигне съгласие за посоката на пенсионната реформа. Тези драматични гласувания в парламента показаха, че прогнозата ни е вярна", каза още Лютви Местан.

 

 

 



#коалиция #президент #Лютви Местан #Румяна Бъчварова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници