"Ислямска държава" праща бежанци за атака в Европа?

"Ислямска държава" праща бежанци за атака в Европа?
Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

"Ислямска държава" планира нова атака на Стария континент. Радикалната групировка готви 500 хил. бежанци, които да изпрати от Либия през Средиземно море. От засечени телефонни разговори става ясно, че джихадистите смятали да прекарат бежанците с лодки, ако се стигне до военна намеса в Либия.

От ИД предвидили, че много от лодките ще потънат, но въпреки това бреговата охрана на европейските страни нямало да е способна да се справи със ситуацията.

На по-късен етап бежанците трябвало да вдигнат бунтове в бежанските лагери в Европа, като сред тях щяло да има внедрени джихадисти.

Междувременно, американският президент Барак Обама заяви, че САЩ воюват не с исляма, а с терористите, които изопачават тази религия, предадоха информационните агенции. Той изрази това мнение по време на международния форум във Вишинтон, посветен на борбата с екстремизма.

Обама подчерта, че религията не е отговорна за престъпленията, извършвани от нейните последователи.

По данни на американската страна, около 20 хиляди чуждестранни бойци от 100 страни воюват в Сирия и Ирак на страната на джихадистите от ИД и за други екстремистки групировки.

#ислямска държава #Барак Обама #бежанци #Либия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници