БСП се опитва да бъде опозиция, но няма аргументи, смята Павлова

БСП се опитва да бъде опозиция, но няма аргументи, смята Павлова
снимка: Нова телевизия
A A+ A++ A

БСП се опитва да бъде опозиция, но няма аргументи. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова в ефира на Нова телевизия.

По думите й кампанията на Мая Манолова е „пошла“. Социалистката тази седмица започна акция срещу новия външен дълг, който държавата ни се очаква да изтегли. Манолова раздаваше банкноти с лика на финансовия министър Влавислав Горанов. Номиналната стойност на „парите“ е 10 хиляди лева, тъй като толкова ще плаща всеки българин за дълга, според социалистката.

По-рано днес (18 февруари) самата Манолова заяви, че „При ГЕРБ няма нищо случайно. За тези три месеца те назначиха свои фирми по ключови проекти. Нека да бъдат подпомогнати хората от засегнатите райони, нека бъдат подпомогнати тези, които имат най-голяма нужда. Такава поправка искаме ние“.

Павлова контрира доводите на Манолова и заяви, че тази кампания е подобна на опитите да се объркат хората относно санирането.

„Манолова вдига костинбродски пушилки и такива грандиозни схеми очевидно има само в нейната глава“, смята Павлова и допълни, че новият дълг е за рефинансиране, а не заем.

В тригодишната си бюджетна прогноза ние се опитваме да намалим дефицита и да харчим, колкото можем“, каза още министърът.

Павлова бе категорична, че опонентите им от БСП използват ситуацията за предизборни дивиденти и съзнателно заблуждават хората за смисъла на санирането. „Разпадът в БСП е видим“, посочи Павлова.
По думите й е по-добре 1 милиард да се вложат в саниране и създаване на икономическа активност, отколкото в мегаломански проекти като Цанков камък.

#Лиляна Павлова #Мая Манолова #саниране #опозиция #дълг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници